Wednesday, 19 October 2011

Sindiket Kad Kredit...



 Hai  u all, apa  khabar  dan  selamat  pagi, tengah  buat  apa tu?Heheheh   okey  saja  jek  pagi2  ni  nak  kupas  tentang  isu  pemalsuan  kad  kredit..pelik  kan. Semalam Lynn tontong  berita  di TV3,  mereka  kupas  tentang  isu  kad  kreadit RM 15..pelik kan...Banyak  tu  kad  kredit yang  di klon  dan  di  tempah  khas  oleh pihak  antara  bangsa.Siapa  tu  tak  dinyatakan  pula  dalam  berita.Ada  byk  jenis  kad  kreadit VISA dan Master, yang  paling Lynn hairan American Ekspress  yang  terkenal  dengan  security  yang  hebat  pun  di klon.. Wah  nampak  sangat  dunia  dah  terbalik.Orang  dah  semakin  bijak.Macam2  boleh  jadi  dan  boleh  buat  dengan  teknologi  sekarang.Hurm...untung  lah  mereka  ni  beli kad  kredit  palsu  pas tu  pergi  shopping  macam  nak  rak. Bahaya!!! tak  mau  pakai  kad  kredit...debit kad  kalau  hilang  aja  Lynn dah  macam  org  gila...gamaknya..pasti  ada  org  dalam  di sebalik  kejadian kad kreadit  palsu ni  kan ;P

No comments:

Post a Comment

Search This Blog