Tuesday, 18 October 2011

9 Bangunan Terunik Di Dunia

9 comments:

  1. lovely and amazing structures, our being one of it.

    ReplyDelete
  2. wah.. cantik menarik tertarik... teringin nak pegi sana kalau dah siap nanti. salam kenal.

    Salam Singgah,
    Mr J
    Bukan Sekadar Weblog Biasa..
    http://www.pengerindu.com/

    ReplyDelete
  3. Nava...one is in malaysia and i love the design... ;)
    Mr j:ehehehh saya pun nak pergi tak tahu bila leh pergi heheeh jauh tu...dan salam kenal juga
    ;)

    ReplyDelete
  4. erk. nape perlu guna ayat "akan siap pada tahun 2009"? dah lepas tahun 2009 cik adik oi. ni tahun 2011 dah ni. sila alert.

    ReplyDelete
  5. epick sorry ni entry dah berkurun gila...dulu dekat blog lama...baru masuk dalam blog baru ni lak heheh..sorry buat u all keliru..ya ;)

    ReplyDelete
  6. tanda tanda kiamat sudah terlalu hamper. Manusia berlumba mendirikan bangunan pencakar langit-. lambing nafsu serakah yg tiada batas. Ramai yg derita x cukup makan tpi kekayaan yg melimpah d habiskan utk sesuatu yg sia2. hanya kerna nama dan keseronokan nafsu serta sikap berbangga2

    ReplyDelete
  7. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  8. wah ternyata kota jakarta masuk dalam tempat yang ada bangunan unik didunia :)
    very nice and keep post

    ReplyDelete

Search This Blog