Sunday, 22 July 2012

kONGSI TIPS..

Hai  semua...apa  khabar?hope  you  all smua  sihat2  mklum  dah  lama  benar  saya  tak  upload  blog  nie..maklum  sibuk  hehehe...

okey..Lynn nak  tanya  nie..you  all  semua biasa  shopping  dan  pastilah  suka  berbelanja  kan..
macam  beli  beg  tangan, kasut  jam  tangan   dan macam2  lagi  kan...
Jujur  aja  nie..Lynn suka  bershopping  dan  pantang  melihat  benda2  tu  semua  tapi  saya  bukanlah  shopaholic  ya...

Tips  yang  selalu  Lynn guna untuk  jimatkan  wang  adalah  dengan  mendapatkan  bajet  atau kira  bajet  dulu  sebelum  berbelanja...

okey..Lynn  story  lagi  senang  kan... Lynn  memang  suka  sangat  beli  barang  berjenama  dan  berkualiti  tinggi..tapi..tidak  bermakna  barang2  yg  di  jual  dipasar  malam  dan  murah  tu  lynn  tak  beli  org  pakai..salah  tu...Lynn tak  kisah  sebenarnya  asal, cantik, selesa  dan  berpatutan  lynn  pasti  akan  beli huhuhu..


okey  pasti  u  all nak  tahu  kenapa  lynn suka  pakai  or  beli  barang  yg  berkualiti(jenama  tu  tak  berapa  penting  sangat  ko  tak  semua  barangan  berjenama menepati  citarasa  dan  tahan  lasak.)

sebagai  contoh..tas  tangan  kulit  adalah  yg  terbaik  dan  tahan  lama..namun  harganya  lebih  mahal  berbanding  beg  tangan  biasa  yg harganya  jauh  lebih murah..namun  kalau  u  all fikir baik2  walaupun  murah  dan  cantik  pada  kebiasaanya  ia  tidak  begitu  tahan  lasak..okey  contoh  lah  harga  beg  tangan  tu  harganya  RM 80  mungkin  you  all  akan  menukar  tas  tangan  anda  lagi  sebanyak  5  kali  dalam  masa  3  tahun  disebabkan  kualitinya...tapi  ada  org  yg  jrg  menggunakannya  ia  akan  tahan  lebih  lama..so  cuba  kira  dah  berapa  RM  yg  telah  you  all  belanjakan...jika  you all  membeli  sesuatu yg  berkualiti  dengan  harga  RM 150-RM 300..maybe  you  all  hanya  keluarkan  modal  hanya  sekali...dan  ia  menjimatkan  wang...lynn  sangat  mementingkan  quality  dalam  berbelanja...coz  nak  cari duit  bukan  snang kan...

untuk  pakaian  Lynn lebih  suka  beli  di  kios2  atau  kedai  yg  tidak  berjenama  contoh  metarial  yg  lynn suka  pakai  adalah  dari  Thailand..bajunya  cantik2,  murah  dan  tahan  lama...selain  selesa di pakai. Lynn  jarang  membeli pakaian  di  butik...coz..selain  mahal  kualitynya  sama  seperti  di  kedai  biasa...bahkan kuality  yg  ada  di kedai  luar lebih  baik  dari  yg  ada  di  butik..hehehe...kalau  anda biasa  berbelanja  pasti  ada  dapat bezakan  kuality  kain  yg  di  gunakan....itu  pendapat  Lynn ajalah..lain  org  lynn tak  tahu pula..

okey  nanti  lynn sambung story  k....otak  jem  jap  nie...heheh ;)


Search This Blog