Clixadx

Sunday, 29 April 2012

Telenovela Emperatriz(Astro Bella)


Hi selamat  petang  semua  ada  diantara  you all  yang  gemar  menonton  Telenovela  dari  Venuzuela or  mexico  atau  lebih  dikenali  sebagai  drama  spanyol  dari  Amerika Latin?  Siaran  dan  rancangan ini  dibawakan  khas  dari  astro  BELLA. Lynn gemar menonton  rancangan dari  astro  BELLA  coz  cerita  yang  ditayangkan  sangat menarik. Khas  buat  wanita. Kalau  cuti  Lynn dok  depat  tv  tu  aja..ada  byk  dramakan? Nak  sebut satu2  malas pula. So  hari  ni  Lynn story  pasal  drama  ni  k ;pTelenovela  Emperatriz.
Waktu  tayangan:Setiap hari Isnin  hingga Jumaat jam  4.00 ptg.
Emperatriz adalah Telenovela Mexico yang dihasilkan oleh Velasco untuk siaran AztecaIa dibintangi oleh Gabriela Spanic sebagai watak  utama, manakala Bernie Paz sebagai watak  lelaki  utama. Watak  lain termasuk Sergio de BustamanteJulieta EgurrolaLouvier Adriana,Marimar VegaHigareda MiriamAlberto Guerra, Rafael SanchezNavarro dan Carmen DelgadoOmar Fierro yang  membuat penampilan khas dalam lima episod pertamadan kemudian pulang dalam bahagian akhir siri iniProses shooting drama ini  bermula dari 17 Mac 2011hingga 30 September 2011Siri ini ditayangkan pada 5 April 2011,19 hari selepas adegan shooting pertamapada 08:30menduduki slot Azteca, dan berakhir pada 8 November 2011.Sinopsis cerita:  Emperatriz Jurado adalah seorang wanita yang datang bertujuan untuk membalas dendam selepas menyedari bahawa teman lelakinya, Armando Mendoza telah mengkhianati cintanya selama bertahun-tahun. Armando dan Emperatriz mempunyai seorang anak perempuan, dan Emperatriz terpaksa menyerahkannya kepada Armando. selepas ibunya, Perfecta, menasihatkan beliau untuk berbuat demikian, untuk kesejahteraan anaknya. Sewaktu cuba untuk memusnahkan hidup Armando, Manuel Leon, Armando, bekas rakan sekerja, menawarkan bantuan untuk memenjarakan Armando.Manuel mahu Emperatriz berkahwin dengannya  sebelum ia memberi bukti jenayah Armando. Emperatriz menerima tawaran itu, tetapi ikatan  perkahwinan  mereka tidak  sempurna. Dan  berlangsung  dengan  syarat. Emperatriz  cuma  menganggap  manuel  sebagai  seorang  sahabat  tidak  lebih  dan  dia  tidak  pernah mencintai  manuel.Walaupun Manuel  sangat  mencintainya. Semasa mahu  bertemu Armando, Emperatriz bertemu Alejandro Miranda, peguam Armando. Mereka dengan serta-merta jatuh cinta, tetapi Emperatriz tidak mahu memulakan hubungan dengannya kerana masa lalu beliau. Emperatriz membentangkan bukti jenayah Armando dan menghadapi Alma Rosa, isteri Armando, untuk mengenal pasti yang mana salah satu daripada tiga perempuan adalah anak perempuannya. Kedua-dua pasangan  membuat keputusan untuk tidak memberitahu Emperatriz kebenaran.Sebelum dia menembak dirinya sendiri, Armando berpesan  kepada Elisa untuk membenci Emperatriz selama-lamanya. Alma Rosa mengalami serangan jantung dan mati selepas bertemu Emperatriz . 
Justo Del Real, bapa Alma Rosa bersumpah untuk membuat kehidupan Emperatriz musnah ini  semua kerana Emperatriz telah menyebabkan kematian Alma Rosa  anaknya.Selepas 8 tahun menetap di Mexico,  Emperatriz, kini pulang  dan  menjadi pemilik agensi PR yang berjaya. Dia bertemu Alejandro sekali lagi, kali ini dengan tunangnya. Dia  pulang  untuk  mencari anak perempuannya. Justo mencuba berbagai  cara  untuk memisahkan Emperatriz daripada anak perempuannya, termasuk membina sebuah kubur yang palsu untuk anak perempuan Emperatriz. Emperatriz percaya bahawa anaknya telah mati, dan sekarang menumpukan perhatian  dengan  mengejar cintanya, Alejandro.Emperatriz bercerai  dengan  Manuel  dan berhadapan dengan tunangnya, Alejandro iaitu Isabel Cristina. Emperatriz berpura-pura  berkawan  rapat, tapi pada masa yang sama cuba untuk mendapatkan cinta Alejandro. Emperatriz mendedahkan rahsia Isabel dan berjaya mendapat cinta Alejandro.Ester, anak  gadis  Emperatriz telah cinta dengan Alejandro sejak remaja. Emperatriz dan Esther berasa cemburu terhadap satu sama lain dan kedua-duanya mahu mendapatkan  cinta Alejandro. Selepas mengharungi pelbagai rintangan, Emperatriz dan Alejandro telah berjaya menjadi pasangan bahagia. Justo yang tidak berpuas hati dengan hubungan mereka mahu untuk memisahkan kedua-duanya dalam banyak cara, termasuk menghantar Emperatriz ke penjara dengan bantuan Manuel. Elisa, salah satu daripada anak perempuan, Armando bersama  Alma  Rosa, yang telah membenci Emperatriz sejak kematian ibu bapanya, bekerja di agensi Emperatriz sebagai model, untuk memusnahkan beliau.Apabila Emperatriz baru sahaja mendapat tahu bahawa anaknya masih hidup, dia telah dihantar ke penjara dan dituduh atas penipuan dalam kes Armando.Semasa dia  dipenjara, Emperatriz bertemu La Caimana, bekas seorang peniaga-dadah. La Caimana membuat hidup Emperatriz susah dan  seksa dengan menyerang beliau. Namun begitu, Emperatriz berkawan dengan Lulu. Beliau telah dibebaskan kerana kepada bukti-bukti yang tidak mencukupi. Pada masa yang sama, Alejandro telah ditembak di kepala oleh Justo. Emperatriz tidak tahu insiden yang telah menyebabkan Armando kehilangan ingatan.Emperatriz cuba semua   cara untuk membantu Alejandro mendapatkan kembali ingatannya, termasuk melarikan Alejandro ke tempat di mana  mereka berdua keluar untuk belanjakan bersama. Apabila Alejandro  ingat  semula  dia  mengucapankan terima kasih kepada Emperatriz dan sedar bagaimana Ester telah memanipulasi dia. Apabila Emperatriz mendapat identiti beliau, Elisa mendakwa bahawa Emperatriz ibunya. Emperatriz tidak pasti tetapi dia terasa sesuatu yang biasa di antara mereka. Apabila Elisa telah diserang oleh doktor gila, Emperatriz membantu dan menyokong beliau. walaupun mengetahui bahawa Elisa mungkin berbohong kepada.
Cinta Alejandro dan Emperatriz sekali lagi diuji apabila Elisa mendedahkan kepada Emperatriz bahawa Ester, salah satu musuh terbesar, adalah anak perempuan yang sebenar. Emperatriz mengambil keputusan untuk menamatkan hubungannya dengan Alejandro untuk mendapatkan cinta Ester. Dalam masa yang sama, Emperatriz mendapat  tahu  dari Perfecta bahawa ayahnya adalah tidak lain daripada musuh  terbesar didalam hidupnya, Justo Del Real. Dia berjumpa dengan Justo dan mahu beliau menembak beliau. Sebelum menarik picu, Emperatriz memberitahu Justo bahawa dia adalah anak perempuannya. Justo berasa bangga dan gembira kerana mempunyai Emperatriz sebagai anak perempuannya dan cuba pelbagai cara untuk mendapatkan cinta Emperatriz. Justo memusnahkan agensi Emperatriz supaya dia akan berpaling kepadanya untuk bantuan kewangan.Nak  tahu  kesudahan  Telenovela  ini  sila  tonton  rancangan  ni  bersama saya ;).P/s:Kalau  u  all semua ingat  heroin(Gabriela  spanic uterra dia  membintangi  banyak  telenovela  seperti  La  Usur Pandora, Emperatriz, Prisionera  dan  byk  lagi  yang  pernah  ditayangkan  di  siaran  TV3,  Dan  siaran  lain di  Malaysia.  Dia  ini  adalah  Ratu  telenovela  dan berdiri  sebaris  bersama  artis  terkenal  ia itu  Thalia Miranda Sodi (Telenovela  terkenal  beliau  Rosalinda  dan  Marimar)

Friday, 27 April 2012

Krim Ajaib...

Hai  u all...semua  Lynn  nak  share  info nie....untuk  paya  kaum  wanita(hawa)  produk 


penjagaan  kulit  yang  ajaib...




Krim ini formulated dr Swiss dan dibuat di sini (utk status halal & bahan pun dr sini)


Antara bahannya - ekstrak pegaga, keladi liar, soya bean & ginseng. Di adun dgn krim 


nano- sgt halus- sampai cepat ke tempat2 tertentu yg memerlukannya. Secara ringkasnya ia 


akan meningkatkan sistem imun dan balancekan hormon.. (nak tau secara teknikal bgmana 


ia berkerja- kenalah buat appointment ngan saya  dan  atau  my  friend)




Setakat ini sangat banyak testimonial yang dikeluarkan termasuklah beberapa yg kami & 


doktor yg merawat rasa sangat teruja, antaranya : breast cancer stage 4 sembuh dlm masa 


kurang 1bulan stengah, fibroid pecah secara semula jadi tanpa perlu pembedahan, mata 


yang dah disahkan buta selama 1 stengah tahun kembali nampak, mati pucuk selama 4 1/2 


tahun kembali berfungsi hanya 2minggu, mati pucuk 2thn hanya dengan urutan 1 mlm 


sahaja sudah selesai dan banyak lagi.......kalau setakat tiroid,resdung, kencing manis, darah 


tinggi, sakit tulang belakang tu..kira sangat cepat boleh tengok perubahannya (insyaAllah).. 


Utk hub suami isteri- hanya 5 minit sahaja!! Yg malas gilerr pun boleh jadi rajin!! This is 


GUARANTEED!! (kalo ambik ngan sy, kalo tak berkesan part hub suami isteri dlm masa 5-


10minit -money back guaranteed ok..)




Kenapa ianya menjadi kegilaan orang perempuan?? {serius..ada anak2 gadis 12thn pun 


curi2 pakai mak dia punya krim (ini kes dah pandai melawa lah ni) sb nak nampak glow 


(pinkish)}. Dari yang muka berjerawat & kesan jerawat, berjeragat, kusam, kurang seri, 


pucat, eye bag besar, eyebag gelap..insyaAllah boleh nakmpak perubahan dalam masa 20 


minit...BUKAN sapu di muka tau!! Hanya sapu di lengan sahaja!! itu lah kehebatan teknologi 


Nano (now i really appreciate this technology). Sapu di tangan utk naikkan seri muka, tetiba 


dlm sebulan anda akan perasan tumit kaki dr pecah-pecah jadi licin lembut kemerahan, 


kesan gelap akibat deodoran di bawah ketiak tetiba cerah kembali, begitu juga di celah 


paha... MasyaAllah, its really amazing...









Jika  berminat  sila  pm  saya  di  facebook  saya....shazlynn81@yahoo.com(shazlynn fazlynn).


atau  boleh  mendapatkan  info  mengenai  product  ini  di  facebook smart  tycoon.










Har Biru...kisah yang sangat tak syok untuk di baca...

Mood....yang  sangat  tak  best...hehehe...i  jalan-jalan  cari  pasal  tadi...tapi  bukan  cari  gaduh  dengan  orang  lah. I...jalan-jalan cari  makan...hari  ni  makan  di  Tesco  Tebrau...menu  makan  tengahari  cuma  Talapia Penyek...heehh sedap  dan  mantaplah..Tapi  nak  bagi  u all tengok  gambar. Lupa  pula  nak  snap  tak  apa  lain  kali  i ambil  dan  post  kat  sini  k. Habis  makan  masuk  dalam  pasaraya  dia  jap...and  terpandangkan  sesuatu  yang  lembik-lembik...sweet  aka gummy...mata  berkilat2  bila  nampak  benda  tu. Apalagi dengan  pantas  i  sambar  u all....perisa  mangga  menjadi  pilihan...best  dan  murah...hai  nak  cerita  pun  tak  ada  mood  sampai  buat  ayat  pun  tunggang  langgang...sorry  jangan  marah.  Okey  lain  kali  lynn tak  buat  lagi. Nak menulis  menyiapkan  novel  pun  tengah  tak  ada  hati..Kepala  kusut  u all...hai  hari  ni  my  sis  balik  jb...takut tak  dapat  balik  pula..al-maklum  baru  4  hari  pulang  bersama  suami...tak  akan nak  cakap  nak  balik  sekali  lagi....huhuuuh.....apa  nak  jadi  dengan  i...hari  ni...haru  biru  lah...tak  tahu  nak  story  apa  sebenarnya...campur  aduh  jadinya....please  jangan  marah  ya...sayang  u  all semua....salam  sayang...


Lynn

Friday, 20 April 2012

Get a #GinJacqie tote from @HiShopMY. Large enough to fit all your things in while matching your stylish lifestyle.

Get a #GinJacqie tote from @HiShopMY. Large enough to fit all your things in while matching your stylish lifestyle.

The #Sanyo Xacti is a small cili padi, capable of taking HD videos. Get yours from @HiShopMY today!

The #Sanyo Xacti is a small cili padi, capable of taking HD videos. Get yours from @HiShopMY today!

United Colours of #Benetton's wallets are stylish, and feature enough space for cards, photos and cash. Prefect for that girly day out!

United Colours of #Benetton's wallets are stylish, and feature enough space for cards, photos and cash. Prefect for that girly day out!

Blog about sports & fitness? Want to be a part of London 2012 Olympic Games as a blogger? #SamsungGlobalBlogger

Blog about sports & fitness? Want to be a part of London 2012 Olympic Games as a blogger? #SamsungGlobalBlogger

#KotexEndCompromise is all about wanting the best for urself and not settling! Send in ur photos here to win!

#KotexEndCompromise is all about wanting the best for urself and not settling! Send in ur photos here to win!

new NIVEA Invisible For Black & White Anti-perspirant deodorant

Hello2..tengah  buat  apa  tu?Ada  yang  sedang  bercuti  dan  ingin  bersiar-siar???Lynn nak  tanya  biasanya  kalau  u all semua  nak  keluar  rumah  u all macam  biasalah  kan  tak kira  lelaki  atau  perempuan  tentu  lah...pakai  baju  cantik, pakai  make-up  buat  lady,  yang  lelaki  pakai  minyak  rambut  dan  salah  satunya  adalah  minyak  wangi kan? Dan  biasanya  u all juga  akan  memakai  deodorant  tul  tak? Adakah  u all suka  guna  deodorant  yang  menyebabkan  baju  u  all  meninggalkan  kesan  pada  baju  kesayangan?  Apabila  selalu menggunakannya? Maksud Lynn kesan  kuning  atau  putih yang  biasa  didapati  di  bawah  lengan  baju. Ya  lah  kalau  u all perasan  kalau  baju  u  yang  dah  siap  dibasuh tu  kering  pasti  bahagian  bawah lengan  tu akan  keras kan? Apa  kata  u  all semua  bertukar  kepada new NIVEA Invisible For Black & White Anti-perspirant deodorant.  Untuk  kaum  lelaki  pun ada  so  jangan  bimbang  yaLynn telah  pun  mencubanya  dan  ternyata  ia  sangat  berkesan. Dahulu  Lynn guna  jenama  lain  tetapi..Lynn sudah  bertukar  kepada  Nivea...dan  bila  Lynn tahu  ada  salah satu  produk  dia  yang  baru  Lynn terus  mencubanya... Apapun  u  all try  lah  dulu..kalau tak  serasi  dengan  kulit  tak  perlu  guna. Maklum  tak  semua  kulit  kita  ni  sama  tul  tak . Ada  yang  sensitif  ada  yang  tidak.. ;)





Majalah Terbaru Di Pasaran....

Hai  selamat  pagi semua  lama  tak  update  post  at  my blog...Kali  ni..lynn nak  kongsi  cerita  sikit  untuk  para  penggemar  yang  gemar  sangat  berfashion..Hah ...,untuk  kaum  muslimah  yang  selalu  mengenakan  hijap  Lynn  syor  kan  anda,  membeli  majalah  Hijabista  keluaran  NONA. Sekarang  berada  di  pasaran...So  kita  bolehlah  belajar  banyak  tips  menarik  di  sini. Cara  berpakaian  yang  funky,  glamor  dan banyak  lagilah...Lynn sudahpun  memiliki  majalah  ni..harganya  pun  murah  cuma  RM 10.00  jek...tak  rugi  membelinya..sangat  berbaloi  tau...Dapatkan  segera  di  pasaran..ubah  penampilan  kita  dan jangan jadi  mangsa fashion...ehehhe...tata.. ;)





Search This Blog