Clixadx

Friday, 21 October 2011

Misteri Jantung Pisang...





Hai  semua  selamat  pagi. Apa  yang  sedang u all lakukan  sekarang hehehe.Nak  cerita  sikit  pasal  jantung  pisang...Ha..u all yang  mana  dah  biasa  makan  jantung  pisang...mesti  suka  makan  kan?Lynn tak  suka  makan  jantung pisang hehehe..Okey  nak  cerita  ni..pada  sesiapa  yang  menanam pokok  pisang  di  rumah  bila  dah  ambil  buah  pisang  setandan tu..silalah cantas  sekali  jantung  pisang tu. Jangan  di  biarkan  layu  di atas  pohon. Tak  elok  tau. Tau  tak  kenapa?Sebabnya  ada  lah  benda  yang  tak  sepatutnya  duduk  kat  situ.Ala biasalah  cik pon....  dan  sebagainya.  Lagipun  bukan  setakat  itu  aja.Kalau  u all lambat  sangat  ambil  jantung  tu. Kadang  org  yang dengki dengan keluarga  kita  akan  gunakan  jantung  tu  untuk  menghantar  sesuatu  yang  tak  baik. Yelah  bila  dah  di hantar  dekat  jantung  tu. Kita  pula  makan..tak  tahu  dia  dah  guna  ilmu  hitam untuk kenakan  family  kita  ya  tak.Dah  tak  pasal2  dapat  penyakit  miteri. Lagi satu ada org gunakan untuk buang benda2 yang mereka tak  mahu simpan. Macam belaan mereka  ke kan. So u all kena  hati2  ya.  Jangan  biarkan  jantung  pisang  tu  kat  atas  pohon. Kalau dah ambil buahnya, dan  tak  mahu  makan  jantungnya. Jantung  tu  u all cantas  dan buang  saja  okey. Take  care  cerita  ini  di  ceritakan  oleh  my mum semalam  petang heheh ;)

1 comment:

  1. dah ambil buah mesti lah kita ambil dgn jantung pisang nya skali

    ReplyDelete

Search This Blog