Clixadx

Monday, 17 October 2011

Kisah Lucu- Rahsia Motosikal Modenaz Hijau

Haahahah gendang-gendut  tali  kecapi,
kenyang  perut  senang  hati...

heeheh menu  lunch  Lynn hari  ini  ialah Mc Donal's....sedap  betul. Makan  burger  fish fillet  set  besar..yummy...Ha  petang  nanti..nak  makan  apa yek. Kalau  makan  nasi  lemak  macam berat  sangat.Kalau  makan  pisang  goreng....tekak  tak teringin  lak. Ha  nak  kongsi  cerita  lawak  ni...jap  ya  Lynn ceritakan  kisah  lucu..yang  pernah terjadi  pada  Lynn..


View Image



Tersebutlah  kisah...pada  suatu  hari..Lynn  dan  sepupu  Lynn cadang nak  pergi kenduri  kahwin  rumah  kawan  dekat  kota  tinggi  dan Larkin...so  mulanya  kita  org  nak pergi  naik  kereta...So  nak  di  jadikan  ceritalah kan Lyn pakai baju  kurung  dan tunggu  mamat  ni  dekat  bus station  daerah  kota  tinggi...Nak  di  jadikan  cerita...tunggu  punya  tunggu  batang  hidung  sepupu  Lynn  nie  tak  sampai2. Call  tak dapat  pulak.. Setengah jam kemudian Lynn tengok  sepupu Lynn datang  dengan  motor  modenas  hijau. Lynn terkejutlah...maklum tak  pernah  naik  motor  lagi  tau.

lynn: la  mana  kereta  kau,
sepupu:kereta  tiba2  tak  leh  start jadi  kita pi  naik  motor  jek. Okey, nah  helmet.

Lynn pun  ambil helmet  pas  tu  pakailah...dan  naik motor. Dah  tu  macam  biasa  lah  kan.  Sepupu Lynn menunggang menuju  destinasi  ke  bandar  penawar  kota tinggi. Ada lah  masa  sampai  dekat mana  lynn lupa. Sepupu  tegur suruh  Lynn kebelakang.Lynn terpinga2  tapi  undur juga  kebelakang  walaupun  terasa  hairan. Sampai  kat  trafik light...ada  kereta  tu  dekat  sebelah..dok  pandang  dan  senyum2  kambing  pas  tu  kenyit  mata..hati  lynn meluat sangat..ye  lah  macam  tak pernah  tengok perempuankan..tapi  lynn buat  bodoh je walau  tak  suka. Sepupu Lynn kata..(Lynn kau  boleh  pergi  belakang  tak?)Lynn marahlah..lynn cakap  kenapa  nak  pergi  belakang  sedangkan  lynn dah  duduk  belakang. So  belakang  mana  lagi.?(Lynn dah  duduk  belakang  lah  ni.Si buk  nak  kebelakang  nanti  aku  jatuh lah.)Sepupu Lynn marah dia  kata(Cuba  kau  tengok  belakang  tu)Lynn pun  tolehlah...ya ALLAH  dasyatnya. Rupa2nya  Lynn dah  duduk tempat  dia..dan  belakang tu..boleh  letak lagi  2  org.. So u all boleh  bayangkan  tak situasi tu  macamana?..dalam  hati  Lynn cakap...patutlah  semua  org  dok  tengok sambil  gelak...buat  malu  aja..nak  tahu  pas  tu  jadi  apa?macam biasa  lah  Lynn duduk balik  tempat  asal  so  dia  duduk..namun..tak  berapa  lama  lynn kena  tegur  entah  buat  kali yang  keberapa..adalah  lepas  tu...sepupu  kena  tahan  dengan  polis  trafik..sepupu  tanya  kenapa  encik  tahan saya?(kenapa  saya  tahan awak?yang  awak bawa  motor  berdiri  tu  kenapa?lepas  tu  laju  pulak  tu?)sepupu Lynn cakap. Cik  tanya  minah  dekat  belakang  ni?)Lynn tengok, rupanya  Lynn dah ambil  seat  dia. Dan  dia  berdirilah  kan. Patutlah  dia  bawa  motor  laju  semacam..rupanya  dia  dah  penat  kot berdiri  lama  atas  motor. Polis  tu  cakap kat Lynn. (Awak  nie..nak bawa  motor juga  ke?    kalau  nak  bawa  motor. Bawa  motor  lain. Dan  kalau awak  nak  menumpang  awak duduk  di  belakang . Tempat  sepatutnya awak  duduk.Bahaya  kalau  dia  bawa  motor  sambil berdiri.)Lynn dah  malu  sangat..muka  pun  dah  merah..sabar ajalah. Sepupu Lynn lak  dok  sengih sambil  merungut.Last  kita  pun  blah  lepas  dapat  surat  saman.

lepas  sampai  dekat  kenduri  kawan  kita  org  kan  nak  ke  larkin...kira  lynn dah  tak larat  nak  cerita  panjang  sangat..lynn ringkaskan  cerita ya...kiranya  pergi  dan  balik...sepupu Lynn ni bawa  motor  berdiri..sampai  kejang  kaki dia. Yalah  korang  kira  berapa  kilometer  ya...dari  bandar  kota  tinggi  ke  bandar penawar lepas  tu  bandar  penawar  ke  larkin, dan akhir larkin  ke  ulu  tiram, dia  berdiri.)tak  gila  ke  tu. Waktu  sampai  rumah  dia  kata  dengan  lynn taubat nasuha..dia  tak  mahu  bawa  lynn naik  motor  lagi  walau  pergi  kemana  sekali pun..kaki dia  macam  nak  putus. Beok  Lynn dapat  tahu  yang dia  demam  tak leh  nak  berjalan urat  tegang. U all tahu tak, dia  demam  kejang  urat  seminggu  tau. Dan Lynn pun  nekad  tak  mahu  naik  motor  sampai  bila2.Ha  kira  badilah  konon. So  kalau  naik  motor  pun  Lynn keraskan  badan  dan  punggung  biar  melekat  dekat  seat pembonceng.Maklumlah..tak  mahu  sampai  ambil seat  penunggang. Itu pun  kena  marah  katanya  bila  badan  lynn keras..nanti boleh  buat  dia  org  jatuh..Last2  sampai  sekarang  Lynn  tak naik  motor  dan  tak suka  naik  motor..bila  tengok  motor  aja Lynn gelak gelihati...tak  leh  handle  lah..tapi tu kisah  masa  umur Lynn 20 thn...now  dah  30 thn  pun  umur  Lynn. So  still tak  naik  motor... ;) u  all  cuba  lah  bayangkan  kisah  lucu  Lynn ni  ya...jgn gelak  byk  sangat  okey..nanti  terkucil  lak hahaha ;)

2 comments:

  1. Masa mula2 naik moto msred alami benda yg sama sbb tak tahu nak duduk betul2.... Hheee...tak suka naik moto...

    ReplyDelete

Search This Blog