Clixadx

Tuesday, 18 October 2011

Apa beza lagu sekarang dan dulu ?

Hai  u all, selamat  pagi  dah  hope  u all semua  sihat jek. Okey  Lynn nak  tanya  pendapat  u all semua  tentang  apa  beza  lagu  melayu  zaman..60an, 80-90 dan lagu  zaman  alaf  baru  ni.U  all lah  kan  suka  lagu  zaman  bila?Kalau Lynn, Lynn suka  lagu  zaman pop yeh2, era 80-90an kalau  masuk  tahun 2000 ke atas  aja  dah  kureng  minat...entahlah  susah  nak  cakap...lirik  lagu dan  lagu zaman  ini  tak  berapa  nak upmm..tak  mantap  kurang  menjiwai. Kalau  u all perasan  kan...lagu  zaman  sekarang  ni...popular  cuma  seketika..kalau 2  tahun  tak  kuar  tiba2 kuar  pun  hanya  bertahan  seketika. Tak  macam lagu  waktu  kegemilangan  rock  cintan,  ala macam kumpulan  search,dan  byk  lagi  lah  yang se angkatan  dengan  dia org  ni.. Masih  power kan. Dan  golongan  muda  yang  tak  pernah  dengar  lagu  dia  org  ni  terus  jadi  minat  dengan  penyanyi  lama ni  kan.. Siap  cari  cd..hahhaha. Termasuklah  Lynn...tak  kisah  lah  org  nak  kata  Lynn ni  minah  jiwang atau  apa..yang  penting  lagu  tu memang  mantap  dan  menusuk  kalbu.Lagu  sekarang  hanya  sedap  di  pendengaran tapi  tak  menusuk  kalbu...eheheh itu  pada  Lynn lah. Tak  tahu  pada  org  lain  lak kan.. lagi  satu  penyanyi  dulu2  tak  payah  nak  ada isu  picing  lari  lah  apalah kan  tetap popular. Kenapa  penyanyi  baru  yang  di  jaga  picing  suara  dan  sebagainya  dalam  rancangan reality  tak  mempunyai  aurau  suara  dan nyanyian  yang  baik?hairan  aja?Kalau  popular  kejap  gila  lepas  keluar  dua  album  jadi  senyap pulak.Tiba2  jadi  pelakon...apa  cerita  ya?Mungkin  bila  sibuk  sangat  dengan  picing  tu  yang  penyanyi  rasa  suaranya  terbatas  kot...agaknya lah  kan...dan pengkritik  yang  paling  Lynn tak  suka  adalah  Mr ajai...hahaha tahu  kenapa..dia mmg  pandai  mencipta  lagu. Tapi  dia  tahu  complane macam..picing lah dan apalahkan  tapi  dia  punya  suara  tu  tak  sedap pun...dan  dia  tak  popular  mana...dan  rasanya  tak pernah  menang  pun kan..so  apa yang  cerewet  sangat. Apapun  dia  mmg  boleh  mencipta  lagu  yang  baik dan  tak hairan  kalau  lagu  dia  tu  bagus..Tapi dia  bukan  penyanyi  yang  cukup sempurna   kalau  dulu2  sebelum  dia  jadi  penyanyikan kalau  ada  rancangan  reality  untuk dia  ni dah  sah2  tak  dapat  nak  jadi  penyanyi beb..paling  kuat  pun  karoake level jek ehehehe ;). Apapun  rezeki dia..dan  tahniah  atas  kejayaan  yang  dia kecapi. Peace.

No comments:

Post a Comment

Search This Blog