Sunday, 29 April 2012

Telenovela Emperatriz(Astro Bella)


Hi selamat  petang  semua  ada  diantara  you all  yang  gemar  menonton  Telenovela  dari  Venuzuela or  mexico  atau  lebih  dikenali  sebagai  drama  spanyol  dari  Amerika Latin?  Siaran  dan  rancangan ini  dibawakan  khas  dari  astro  BELLA. Lynn gemar menonton  rancangan dari  astro  BELLA  coz  cerita  yang  ditayangkan  sangat menarik. Khas  buat  wanita. Kalau  cuti  Lynn dok  depat  tv  tu  aja..ada  byk  dramakan? Nak  sebut satu2  malas pula. So  hari  ni  Lynn story  pasal  drama  ni  k ;pTelenovela  Emperatriz.
Waktu  tayangan:Setiap hari Isnin  hingga Jumaat jam  4.00 ptg.
Emperatriz adalah Telenovela Mexico yang dihasilkan oleh Velasco untuk siaran AztecaIa dibintangi oleh Gabriela Spanic sebagai watak  utama, manakala Bernie Paz sebagai watak  lelaki  utama. Watak  lain termasuk Sergio de BustamanteJulieta EgurrolaLouvier Adriana,Marimar VegaHigareda MiriamAlberto Guerra, Rafael SanchezNavarro dan Carmen DelgadoOmar Fierro yang  membuat penampilan khas dalam lima episod pertamadan kemudian pulang dalam bahagian akhir siri iniProses shooting drama ini  bermula dari 17 Mac 2011hingga 30 September 2011Siri ini ditayangkan pada 5 April 2011,19 hari selepas adegan shooting pertamapada 08:30menduduki slot Azteca, dan berakhir pada 8 November 2011.Sinopsis cerita:  Emperatriz Jurado adalah seorang wanita yang datang bertujuan untuk membalas dendam selepas menyedari bahawa teman lelakinya, Armando Mendoza telah mengkhianati cintanya selama bertahun-tahun. Armando dan Emperatriz mempunyai seorang anak perempuan, dan Emperatriz terpaksa menyerahkannya kepada Armando. selepas ibunya, Perfecta, menasihatkan beliau untuk berbuat demikian, untuk kesejahteraan anaknya. Sewaktu cuba untuk memusnahkan hidup Armando, Manuel Leon, Armando, bekas rakan sekerja, menawarkan bantuan untuk memenjarakan Armando.Manuel mahu Emperatriz berkahwin dengannya  sebelum ia memberi bukti jenayah Armando. Emperatriz menerima tawaran itu, tetapi ikatan  perkahwinan  mereka tidak  sempurna. Dan  berlangsung  dengan  syarat. Emperatriz  cuma  menganggap  manuel  sebagai  seorang  sahabat  tidak  lebih  dan  dia  tidak  pernah mencintai  manuel.Walaupun Manuel  sangat  mencintainya. Semasa mahu  bertemu Armando, Emperatriz bertemu Alejandro Miranda, peguam Armando. Mereka dengan serta-merta jatuh cinta, tetapi Emperatriz tidak mahu memulakan hubungan dengannya kerana masa lalu beliau. Emperatriz membentangkan bukti jenayah Armando dan menghadapi Alma Rosa, isteri Armando, untuk mengenal pasti yang mana salah satu daripada tiga perempuan adalah anak perempuannya. Kedua-dua pasangan  membuat keputusan untuk tidak memberitahu Emperatriz kebenaran.Sebelum dia menembak dirinya sendiri, Armando berpesan  kepada Elisa untuk membenci Emperatriz selama-lamanya. Alma Rosa mengalami serangan jantung dan mati selepas bertemu Emperatriz . 
Justo Del Real, bapa Alma Rosa bersumpah untuk membuat kehidupan Emperatriz musnah ini  semua kerana Emperatriz telah menyebabkan kematian Alma Rosa  anaknya.Selepas 8 tahun menetap di Mexico,  Emperatriz, kini pulang  dan  menjadi pemilik agensi PR yang berjaya. Dia bertemu Alejandro sekali lagi, kali ini dengan tunangnya. Dia  pulang  untuk  mencari anak perempuannya. Justo mencuba berbagai  cara  untuk memisahkan Emperatriz daripada anak perempuannya, termasuk membina sebuah kubur yang palsu untuk anak perempuan Emperatriz. Emperatriz percaya bahawa anaknya telah mati, dan sekarang menumpukan perhatian  dengan  mengejar cintanya, Alejandro.Emperatriz bercerai  dengan  Manuel  dan berhadapan dengan tunangnya, Alejandro iaitu Isabel Cristina. Emperatriz berpura-pura  berkawan  rapat, tapi pada masa yang sama cuba untuk mendapatkan cinta Alejandro. Emperatriz mendedahkan rahsia Isabel dan berjaya mendapat cinta Alejandro.Ester, anak  gadis  Emperatriz telah cinta dengan Alejandro sejak remaja. Emperatriz dan Esther berasa cemburu terhadap satu sama lain dan kedua-duanya mahu mendapatkan  cinta Alejandro. Selepas mengharungi pelbagai rintangan, Emperatriz dan Alejandro telah berjaya menjadi pasangan bahagia. Justo yang tidak berpuas hati dengan hubungan mereka mahu untuk memisahkan kedua-duanya dalam banyak cara, termasuk menghantar Emperatriz ke penjara dengan bantuan Manuel. Elisa, salah satu daripada anak perempuan, Armando bersama  Alma  Rosa, yang telah membenci Emperatriz sejak kematian ibu bapanya, bekerja di agensi Emperatriz sebagai model, untuk memusnahkan beliau.Apabila Emperatriz baru sahaja mendapat tahu bahawa anaknya masih hidup, dia telah dihantar ke penjara dan dituduh atas penipuan dalam kes Armando.Semasa dia  dipenjara, Emperatriz bertemu La Caimana, bekas seorang peniaga-dadah. La Caimana membuat hidup Emperatriz susah dan  seksa dengan menyerang beliau. Namun begitu, Emperatriz berkawan dengan Lulu. Beliau telah dibebaskan kerana kepada bukti-bukti yang tidak mencukupi. Pada masa yang sama, Alejandro telah ditembak di kepala oleh Justo. Emperatriz tidak tahu insiden yang telah menyebabkan Armando kehilangan ingatan.Emperatriz cuba semua   cara untuk membantu Alejandro mendapatkan kembali ingatannya, termasuk melarikan Alejandro ke tempat di mana  mereka berdua keluar untuk belanjakan bersama. Apabila Alejandro  ingat  semula  dia  mengucapankan terima kasih kepada Emperatriz dan sedar bagaimana Ester telah memanipulasi dia. Apabila Emperatriz mendapat identiti beliau, Elisa mendakwa bahawa Emperatriz ibunya. Emperatriz tidak pasti tetapi dia terasa sesuatu yang biasa di antara mereka. Apabila Elisa telah diserang oleh doktor gila, Emperatriz membantu dan menyokong beliau. walaupun mengetahui bahawa Elisa mungkin berbohong kepada.
Cinta Alejandro dan Emperatriz sekali lagi diuji apabila Elisa mendedahkan kepada Emperatriz bahawa Ester, salah satu musuh terbesar, adalah anak perempuan yang sebenar. Emperatriz mengambil keputusan untuk menamatkan hubungannya dengan Alejandro untuk mendapatkan cinta Ester. Dalam masa yang sama, Emperatriz mendapat  tahu  dari Perfecta bahawa ayahnya adalah tidak lain daripada musuh  terbesar didalam hidupnya, Justo Del Real. Dia berjumpa dengan Justo dan mahu beliau menembak beliau. Sebelum menarik picu, Emperatriz memberitahu Justo bahawa dia adalah anak perempuannya. Justo berasa bangga dan gembira kerana mempunyai Emperatriz sebagai anak perempuannya dan cuba pelbagai cara untuk mendapatkan cinta Emperatriz. Justo memusnahkan agensi Emperatriz supaya dia akan berpaling kepadanya untuk bantuan kewangan.Nak  tahu  kesudahan  Telenovela  ini  sila  tonton  rancangan  ni  bersama saya ;).P/s:Kalau  u  all semua ingat  heroin(Gabriela  spanic uterra dia  membintangi  banyak  telenovela  seperti  La  Usur Pandora, Emperatriz, Prisionera  dan  byk  lagi  yang  pernah  ditayangkan  di  siaran  TV3,  Dan  siaran  lain di  Malaysia.  Dia  ini  adalah  Ratu  telenovela  dan berdiri  sebaris  bersama  artis  terkenal  ia itu  Thalia Miranda Sodi (Telenovela  terkenal  beliau  Rosalinda  dan  Marimar)

6 comments:

 1. mcm menarik jer.. kena layan ne...

  ReplyDelete
 2. reda..memang menarik....ada siaran ulangan kalau tak silap pukul 8 atau 9 mlm...

  ReplyDelete
 3. skrg da xder ulangan ..kalau ada rakaman best gak..pukul 4 ramai keja, xkan nk tonton 3 pagi kot...huhu..sok pagi keja lak...harap ada somebody dapat buat rakaman..da dua episode miss...episode 71 dan 72..kalau tetap xder ulangan kol 9 alamat ketinggalan la...kat youtube ada..tapi xfhm..coz xda subtitle..

  ReplyDelete
  Replies
  1. apin..ulangan tayang kalau tak ada pukul 9 malam akan keluar pada hari sabtu dan ahad 2 jam pd pukul 7-8 pg dan 8-9 pg..

   Delete
 4. ulangan tayang kalau tak ada pukul 9 malam akan keluar pada hari sabtu dan ahad 2 jam pd pukul 7-8 pg dan 8-9 pg..

  ReplyDelete

Search This Blog