Thursday, 29 December 2011

mY...BABY, AND kIKO...WAS Sick

Hai  assalamualaikum...dan  selamat  pagi...hari  ini  lynn cuti  duduk  rumah  dan  menepek  di  rumah  mertua...apa  pun..i'm happy  now.My  husband  dah  keluar  pergi  kerja. Tinggallah  Lynn ngan  mertua  di  rumah. Okey  apa  yang  Lynn  nak  kongsi  cuma...rasa  sedih...sedih  coz  dua  ekor  anak  kucing Lynn sedang  sakit lah. Usianya  baru  genap 1 bulan...dua  ekor  kucing  betina  yang  Lynn dan  family  Lynn namakan  Baby dan  Kiko. Mereka  berekor  ni...sedang  sakit  kekejangan  urat  di  tambah  kancing  gigi.Siang  malam  pagi  dan  petang  meraung gigit  besi  sangkar. Mungkin kesan  dari  lahir  tak  cukup  bulan. maklum...sepatutnya  mereka  lahir  setelah  genap  tiga  bulan. Ini tidak  baru  1 bulan  2 minggu  mak  dia yang hyper aktif  tu  melahirkan  beliau  ni. Actually  mereka  tiga  ekor. Yang  sulong tu  mati  sewaktu  di  lahirkan.Yang  itu  pun  betina  juga.Kasihan  sungguh..bila  tengok  mereka  macam  tu..dah  ibarat  tengok  or  dengar  tangisan  bayi  manusia.. So sad.. tapi  Lynn geram  betul  dengan  mak  mereka  ni. Ada k  patut anak  sakit  meraung  di  biarkan..dah  lah  duduh  jauh...beri  minum  susu  pun  tak  mahu....nanti  kalau  ada  gambar  baby  dan  kiko  yang  comel  Lynn up-load  ya...hope  fully  mereka  ini  akan  dapat  bertahan  hidup...dan  yang  pasti  kami  kena  bawa  mereka  berjumpa  doktor  haiwan.






Okey  lah  sampai sini  dulu  catatan  buat  kali  ni  kalau  ada  lagi, Lynn akan  catat  lagi  okey ;)




Salam  sayang dari Lynn...

No comments:

Post a Comment

Search This Blog